Luxus ingatlanok Budapesten

Luxus ingatlanokból Budapesten rendkívül választékos a piaci kínálat. A legkeresettebb lokáció a luxusingatlanokat tekintve a Balaton és a főváros, Budapest. Idén januárban ráadásul az új ingatlanok átlagos négyzetméter ára eddig sosem látott szintet lépett át.

Az átlagár a kerületek jelentős részében átlépte a lélektani 1 milliós szintet, a leginkább preferált környékeken pedig akár az 1,9 milliót is súrolják a négyzetméterenként ingatlanárak. De mitől luxus egy luxusingatlan? Milyen ajánlatokkal találkozunk, ha budapesti luxusházat vagy luxuslakást keresünk?

Luxus ingatlan Budapesten – Mit kell tudni róluk

A luxus ingatlanok fogalmát nem könnyű meghatározni. Azt, hogy kinek mi a luxus, nagy mértékben befolyásolja az illető gondolkodása, látásmódja, életvitele, a környezet, amiben korábban élt.

Egyénenként, társadalmi rétegenként eltérő az, hogy ki mit nevez luxusingatlannak. Létezik ugyanakkor jónéhány sarkalatos pont, aminek meg kell feleljen az ingatlan ahhoz, hogy prémium kategóriába kerüljön besorolásra.

  • Az ingatlan lokációja, elhelyezkedése: egy luxusingatlan esetén nagyon fontos, hogy elhelyezkedése biztosítsa számunkra azt, amire vágyunk. A könnyen elérhető belvárosi éttermeket, kávézókat, vagy éppen a megfelelő távolságot a szomszédoktól, privát szférát a mindennapokhoz. A budapesti luxusingatlanokat tekintve vannak olyan lokációk, melyek kiemelten keresettek, mint például a II. vagy a XII. kerület.
  • A II. kerületen belül Rózsadomb Budapest egyik leghíresebb és legnagyobb presztízsű lakóövezete. Előkelő villáiról, híres lakóiról és a kiváló adottságairól vált híressé. A belváros nincs messze, mégis nyugodt, tiszta levegőjű területen élhet, aki itt vásárol luxusingatlant, kiterjedt zöldterületekkel, ősfás környezettel találkozik mindennapi életvitele során. A Budai-hegységre, a Várnegyedre, Országházra, a Dunára és a Margit-szigetre táruló különleges panoráma is hozzájárul a városrész „luxus” kategóriába sorolásához.
  • A XII. kerület Budapest budai oldalának középső, főképp hegyvidéki területein helyezkedik el. A nagykiterjedésű, erdővel borított területek kedvelt kirándulóhelyek, gondoljunk csak a Normafára. Kivételes elhelyezkedése miatt számod diplomáciai képviselet is otthonául választja ezt a kerületet.
  • A panoráma: luxusingatlanoknál elvárás, hogy a teraszról vagy a kertből ámulatba ejtő panoráma táruljon elénk, ez mindig is az előkelőség egyik mércéjének számított.
  • Az ingatlan stílusa: a luxus ingatlanoknál Budapesten is elvárás, hogy ne kövesse az éppen aktuális trendeket, hanem diktálja azokat. Átgondolt, aprólékos tervezői, belsőépítészeti és lakberendezői munka szükséges, hogy minden a helyére kerülhessen, a stílus, összhang, tökéletes legyen.
  • Az ingatlan építésénél, felújításánál használt anyagok: a prémium kategóriás ingatlanoknál elvárás a vásárlók részéről, hogy prémium minőségű és megjelenésű anyagok kerüljenek beépítésre. Ez az ingatlan egészére vonatkozik, nem csak a szemmel látható részekre, a falazatra, gépészetre, mindenre.
  • Az ingatlan technológiai szintje: egy luxusingatlannál elvárás, hogy „okos” legyen, és az elérhető legmodernebb technológiákkal fel legyen szerelve, melyek okoseszközökről bárhonnan vezérelhetők.
  • Környezet tudatos működés: manapság egyre inkább előtérbe kerülő elvárás a luxusingatlanok kapcsán, hogy minél környezetkímélőbb módon és minél alacsonyabb energiafelhasználással működjenek.

Ezek azok az általános szempontok, melyek alapján általában luxus kategóriába sorolható egy ingatlan, de természetesen mindenkinek megvannak az egyéni prioritásai.

Eladó luxusházak Budapesten

A luxus ingatlan budapesti szakértője, a Kenway kivételes hangulatú villákat kínál eladásra a Rómaihoz közel. A budapesti, óbudai Duna budai oldalán elhelyezkedő partszakasz a kirándulások, sportszeretők, biciklizők kedvelt városrésze, a vízpart és beach hangulat mellett a gasztronómiai vonzereje sem elhanyagolható.

A háromszintes, 5 hálószobás Római parti villában óriási nappali-konyha, különálló hálók gardróbbal és fürdőszobával biztosítják az ott élők nyugodt és kényelmes életvitelét. A csodás, parkosított kertben jakuzzi, fedett terasz és kiskonyha áll rendelkezésre a pihenéshez, családi, baráti grillezésekhez. Garázsa tágas, akár 5 autó befogadására is alkalmas.

Ez a luxusvilla kiváló adottságokkal rendelkezik a nyugodt családi élethez, de a mozgalmas, nyüzsgő napokhoz egyaránt. Egy ilyen luxusotthont választó család minden tagja megtalálja a számítását.

Luxus ingatlan Budapest
Luxus ingatlan Budapest

Luxusházak Budán

A III. kerületben 4 szobás, 2 fürdőszobás, új építésű, prémium minőségű luxusházat vásárolhat a modern megjelenéssel, akinek fontos a víz, a Duna közelsége, az elképesztő panoráma, a minőségi alapanyagok és a rendkívül hatékony energiabesorolás. (AA+).

Az új építés és a kulcsrakész átadás igazán kivételes lehetőség, hiszen a tulajdonosnak nem kell az építéssel, kivitelezéssel járó rögös úton átmenni, amelyet a jelenlegi helyzetben megjelelő szakember hiány, építőanyag áremelkedés csak tovább nehezítene.

Budapest Rózsadomb

Új építésű luxus családi ház a Ferenchegyi természetvédelmi terület és erdő mellett? A Kenway ingatlanjai ezt az álmot is lehetővé teszik. A közel 6 méteres belmagasságú, 5 hálós 3 fürdős családi ház külön apartmannal és 4 beállós garázzsal is rendelkezik a családtagok, barátok maximális kényelmének biztosításához.

Közel 80 négyzetméteres panorámás tetőteraszon élvezheti a lenyűgöző kilátást, de a wellness részleg is nagymértékben hozzájárul a luxus érzés biztosításához. A modern épületgépészeti megoldások, az okosotthon rendszer, napelemes, hőszivattyús rendszer valóban 21. századi technológiájú szintre emelik az ingatlant.

Eladó luxus lakások Budapesten

A luxus lakások kínálatában Budapesten igazi gyöngyszem a 160 négyzetméteres, egyedi, Jansen dán bútorokkal berendezett, különleges hangulatot nyújtó luxus lakás. Aprólékos tervezés és kivitelezés, minőségi anyagok felhasználása, ez mind az előkelő hatást fokozzák!

Az épület éjjel-nappali portaszolgálattal, szaunával, fitneszteremmel és egyéb kiemelkedő szolgáltatásokkal biztosítja az épületben élők mindennapi kényelmét és biztonságát. A magas műszaki tartalomnak, a kiváló energiabesorolásnak köszönhetően a lakás energiafogyasztása rendkívül hatékony.

Egy tágas, modern, világos luxusotthon, Budapest szívében.

Budapest – Palotanegyed

A budapesti Palotanegyed a VIII. kerület városrésze. A lokáció a pesti belváros folytatásaként a Nemzeti Múzeum mögött keleti irányban lévő területet jelenti. A Palotanegyedet vagy más néven Belső -Józsefvárost a Józsefváros egyik legjobb állapotú és magas presztízsű helyeként tartják számon.

Közel a belváros, a lokáció gazdag társadalmi és történelmi tradíciókban, bővelkedik kulturális intézményekben, értékes műemlékekben. A hangulatos atmoszféra vonzó az ingatlant keresők körében.

Nem csak a luxus ingatlanra vágyók igényei elégíthetőek ki a Palotanegyedben, hiszen már akár 50-80 millió forint között tágas, élhető otthonra találhat, aki ebben a lokációban keres. A budapesti Palotanegyedben az infrastrukturális fejlesztések mellett előtérbe került a közösségépítés is.

Az egyedi igények és az ingatlanok nyújtotta lehetőségek összeegyeztetése nem könnyű feladat, ajánlott szakértő ingatlaniroda, felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező szakember segítségét igénybe venni.